Hans Bergman och Annika Bergman – nya styrelseledamöter i SLU Holding

Hans Berggren och Annika Bergman – nya styrelseledamöter i SLU Holding

SLU Holding breddar kompetensen i sin styrelse. I samband med årets bolagsstämma utsågs två nya ledamöter; Hans Berggren och Annika Bergman. Båda har bred erfarenhet från näringslivet och branschorganisationer inom de gröna näringarna.

Hej Annika, vem är du?
Jag är lantmästare (utbildad på SLU), bördig från Halland, men bor numera i Örebro. Som företagare är jag delägare i ett lantbruk med integrerad grisproduktion och växtodling samt ett konsultföretag inom ledarskap och organisation. Jag är även författare.

Vad kommer du att bidra med i styrelsearbetet?
Genom min erfarenhet av att driva företag och mitt engagemang i olika intresseorganisationer (bl.a. LRF och SLF) har jag en bred kunskap om och ett stort nätverk inom de gröna näringarna. Med bakgrund av detta ser jag fram emot att kunna bidra till och skapa förutsättningar för att kunskap från SLU kommer till användning i samhället.


Hej Hans, berätta lite om din bakgrund.

Jag har en agronomexamen från SLU och inledde min karriär på Hushållningssällskapet där jag drev olika utvecklingsprojekt. Därefter har jag arbetat på Sveriges Stärkelseproducenter i olika roller. Sedan 2010 är jag VD för föreningen och de svenska dotterbolagen.

Vad ser du fram emot att arbeta med i SLU Holdings styrelse?

Jag har i olika roller arbetat med utvecklingsprojekt under hela min karriär och har därav ett stort intresse och kunskap om hur man tar idéer till marknad. Det ser jag fram emot att kunna medverka till.

SLU Holding välkomnar sina nya styrelseledamöter och vill samtidigt passa på att tacka de avgående ledamöterna Sten Moberg och Simon Fredriksson för deras insatser. Sten har med sina 17 år i styrelsen starkt bidragit till att utveckla verksamheten i SLU Holding.

Region Skåne satsar på Plant Protein Factory

Stöd till ansökan för projektet Plant Protein Factory
Region Skånes utvecklingsnämnden har beviljat 1,4 MSEK till SLU Holding AB för en ansökan till Vinnovas program Utmaningsdriven Innovation Steg 2 för projektet Plant Protein Factory. Totalt har projektet en budget på över 20 MSEK. Syftet med Plant Protein Factory  är att bland annat att analysera hur nya affärsmodeller för biogasnäringen kan skapas genom att i anslutning till biogasanläggningar etablera en anläggning för förädling av näringsämnen och proteiner ur grönmassa där rester används för biogasproduktion.

SLU Holding AB vill med projektet Plant Protein Factory etablera en pilotanläggning för utvärdering av lämpliga grödor med ambitionen att efter projektets avslut ha tillräckligt med underlag för att etablera en fullstor anläggning. Projektet kommer att pågå mellan hösten 2018 och hösten 2020.

Är du intresserad av projektet? Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för ytterligare information.

 © SLU Holding AB •     Almas allé 7, 756 51 Uppsala •  Telefon: 018 - 67 25 35