Möt Cristopher - vår studentkoordinator på SDR

Hej Cristopher, vad gör en studentkoordinator för SDR, (Student Desktop Research)
Mitt jobb är att tillsammans med våra SDR ta fram olika typer av beslutsunderlag till innovations- & affärsrådgivarna här på SLU Holding. Detta gör jag genom att matcha projekten som kommer in med de studenter som finns i vår ”SDR-pool”. Beroende på vilken typ av projekt det handlar om så gör studenten en marknadsundersökning, omvärldsanalys eller kartläggning som vi sedan levererar till den innovations- & affärsrådgivare som beställt underlaget. På detta sätt är SDR med och bidrar till de olika projekten och är därför en viktig del i arbetet här på SLU Holding.

Kan du berätta kort om din bakgrund?
Jag är uppvuxen utanför Umeå i Västerbotten men bor numera i Uppsala. Efter att ha jobbat några år inom Försvarsmakten började jag plugga på Jägmästarprogrammet - skogsindustriell ekonomi där jag just nu läser sista terminen. Under min tid på SLU har jag även läst företagsekonomi och blev i höstas färdig med en masteruppsats i ämnet. Jag gillar utveckling som leder till förbättring och effektivisering i alla former, särskilt sådana som ökar hållbarhetsaspekter och därmed skapar värden ur flera perspektiv. På SLU Holding kombineras allt detta, det är också därför som det är en så stimulerande arbetsplats!

Varför ska en student prova på att jobba som desktop researcher vid sidan om studierna?
Det är ett roligt extrajobb där man lär sig mycket och får använda de kunskaper man fått från sin utbildning. Det är flexibelt och man får planera sin arbetstid själv, dessutom får man möjlighet att på riktigt bidra till utveckling av innovationer och produkter inom sitt framtida yrkesområde, något som jag tycker är väldigt stimulerande. Att man dessutom får betalt och utökar sitt nätverk är såklart inte heller så tokigt. Vad vi förstår av tidigare ”researchers” så är extrajobb vid SLU Holding en uppskattad punkt i deras CV.

Kontakta mig gärna så berättar jag mer om vår verksamhet.

Cristopher Johansson
018-67 14 33, 072- 547 19 19
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 © SLU Holding AB •     Almas allé 7, 756 51 Uppsala •  Telefon: 018 - 67 25 35