Maria Klintenäs

Senior Innovation & Business Advisor
   +46 (0)73 739 02 69
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Molekylärbiologen med koll på grön teknik

Hej Maria, vad arbetar du med på SLU Holding?

Jag är Affärs- och innovationsrådgivare på SLU Holding, det vill säga, jag hjälper forskare och studenter vid SLU att nå ut med sin forskning till allmänheten, nå marknaden och göra nytta i samhället. Jag ansvarar för vår verksamhet i Umeå.

Kan du berätta kort om din bakgrund?

Jag är Molekylärbiolog och har disputerat vid Skogsfakulteten (på Umeå Plant Science Centre i Umeå). Jag kommer närmast från North Sweden Cleantech, en regional innovations- och exportplattform för grön teknik, ren energi och hållbara lösningar från Västerbotten och Örnsköldsvik. Där arbetade jag som internationell affärsutvecklare med att stötta små och medelstora företag med en hållbarhetsprofil. Jag har även arbetat som projektkoordinator på Umeå Biotech Incubator under en period.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Arbetet på SLU Holding kombinerar intressant forskning, ny teknik och expertkompetens med hållbarhet och entreprenörskap på ett väldigt spännande sätt. Det är en fantastisk känsla att få hjälpa till att omvandla all denna kunskap till produkter och tjänster som kan göra nytta för samhället! SLU arbetar med många av framtidens viktigaste frågor.

Har du frågor om hur din forskning kan skapa värde i samhället? Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi på SLU Holding kan stötta dig på resan.

 

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35