Med Sleips nya digitala mätverktyget kan djurägare själva filma sina djur för att tidigt upptäcka och mäta hälta hos hästar.

Hopp för halta hästar - nu investerar SLU Holding i Sleip AI

Med ett nytt digitalt mätverktyg ges nu nya möjligheter att tidigare upptäcka hälta hos hästar och snabbare sätta in rätt åtgärder. SLU Holding AB investerar i Sleip AI AB och bolagets arbete att utveckla nya digitala lösningar för bättre djurhälsa.

Hälta är ett stort problem som förutom stor smärta hos djuret innebär oro och stora kostnader för djurägaren. Sleip AI:s arbete bygger på forskning från SLU:s världsledande forskargrupp inom ortopedi och biomekanik. Med det nya digitala mätverktyget kan djurägare själva filma sina djur för att tidigt upptäcka och mäta hälta hos hästen. Det digitala mätverktyget finns även i en version som riktar sig till specialiserade veterinärer som arbetar inom området.

- Det är fantastiskt att kunna göra tekniken tillgänglig och erbjuda ett evidensbaserat verktyg och avancerade mätmetoder till låg kostnad. Vår drivkraft är ett stort och starkt djurintresse inte minst för hästar. Att se vilken stor potential vår forskning har gör det omöjligt att inte ta den vidare och kommersialisera, säger de båda forskarna som leder forskningsgruppen vid SLU, Marie Rhodin, Universitetslektor vid Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi (AFB) och Elin Hernlund, forskare och Klinikveterinär vid Universitetssjukhuset; Hästkliniken.

Henrik Landgren, Senior Innovation & Business Advisor vid SLU Holding, ser stor potential hos Sleip AI och de digitala verktyg bolaget utvecklar.

- Djurhälsa är ett område i stark tillväxt och användningen av digitala lösningar ökar snabbt. I Sleip AI har vi ett drivande team med mycket goda förutsättningar att lyckas, som kompletterar varandra med expertkunskaper inom veterinärmedicin, rörelsemönster och datorseende/AI, säger Henrik Landgren, SLU Holding.

 
För mer information

Läs mer om Sleip AI här. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Senior Innovation & Business Advisor, SLU Holding
+46 72 559 16 65

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., forskare och Klinikveterinär vid Universitetssjukhuset; Hästkliniken
+46 18 67 21 42

 

Pressbilder

Elin Hernlund och Marie Rohdin (foto: Göran Ekeberg/addlight)

Sleips digitala mätverktyg (foto: Göran Ekeberg/addlight)

 

 

Dela:

 

 

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35