Green Innovation Park expanderar till Alnarp. Foto: montage

Nu startas Green Innovation Park i Alnarp

Green Innovation Park utökar sin verksamhet och får nya lokaler på Campus Alnarp. Satsningen innebär att innovations- och samverkansdrivna företag får en ny mötesplats i en kreativ miljö med närhet till forskning och akademin.

Green Innovation Park är en arena för co-working där akademi, näringsliv, investerare och entreprenörer möts för att samverka kring innovation och tillsammans arbeta mot en hållbar framtid. Den första miljön startades av Sveriges lantbruksuniversitet och Akademiska Hus 2016 på Campus Ultuna i Uppsala och expanderar verksamheten till campus Alnarp.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna köra igång även här på campus Alnarp. För att möta de stora samhällsutmaningarna tror vi att det krävs samarbete över branschgränserna och där har akademin en viktig roll. På SLU finns världsledande forskning som verkligen kan göra skillnad. I Green Innovation Park sammanför vi akademi och näringsliv för att forskningen på bästa sätt ska komma samhället till del, men också för att akademin har mycket att lära sig av näringslivet. Vi har ett ömsesidigt behov av varandra för att kunna skapa framtidens innovationer, säger Niclas Östlund, verksamhetsutvecklare för Green Innovation Park i Alnarp.”

På Campus Alnarp kommer Green Innovation Park att utveckla co-working och konferenslokaler i byggnaden Teknikum, centralt belägen på campus. Platsen blir ett växthus där startupbolag och etablerade företag genom samverkan kan växa sig starka och förhoppningsvis bli så stora att de flyttar vidare och intresset är redan stort.

- Alnarp är en fantastisk plats och en unik miljö där vi vet att många forskningsnära företag vill vara. Det känns jättebra att vi tillsammans kan utveckla lokaler som ger ännu bättre förutsättningar för näringsliv på campus, säger Åsa Henninge, marknadsområdesdirektör vid Akademiska Hus.

Inflyttning är planerad till april 2021.


För mer information
Niclas Östlund, verksamhetsutvecklare för Green Innovation Park i Alnarp
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-386 85 35
www.greeninnovationpark.se

 

Dela:

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35