SLU Holding investerar i SciIns. Foto: Göran Ekeberg/Addlight

Äta syrsor? Javisst! SLU Holding investerar i SciIns AB

SciIns föder upp hussyrsor som är garanterat fria från densovirus och andra parasiter. Egenskaper som starkt förväntas kunna bidra till att öka lönsamheten för de som föder upp syrsor för livsmedels – och djurproduktion. SLU Holding har gått in som delägare i bolaget som man bedömer har ett unikt erbjudande på en starkt växande global marknad.

En syrsa innehåller flera essentiella aminosyror och har ett högt proteininnehåll. Syrsor säljs idag levande till farmer som producerar djurfoder och torkade som proteinkälla i olika livsmedel. Genom att erbjuda hussyrsor som är fria från både virus och parasiter ges uppfödarna möjlighet att föda upp friskare djur som ger högre överlevnad i besättningarna och därmed ökad lönsamhet.

Garanterat fria från virus och parasiter

– Marknaden är strakt påverkad av problemen med densovirus som orsakar en rad olika virussjukdomar och hög dödlighet i besättningarna. Att via SciIns få tillgång till garanterat virus- och parasitfria syrsor är ett stort genombrott. Vi ser fram emot att följa SciIns som räknar med att leverera de första virusfria syrsorna till kund redan i år, säger Urban Eriksson, vd SLU Holding.

Attraktiv proteinkälla
Hussyrsans höga proteininnehåll gör den intressant både inom nuvarande segment och inom en rad nya tänkbara områden. Marknaden är stor och bedöms växa. Klimatpåverkan vid uppfödning av hussyrsor är låg liksom behovet av vatten. Det krävs heller inte tillgång till stora markresurser. Faktorer som bidrar till att öka intresset för den proteinrika syrsan.

Läs mer på SciIns hemsida.

 

För mer information
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Senior Innovation & Business Advisor, SLU Holding
072-248 67 17


Pressmaterial

Anna Jansson och Åsa Berggren, grundare av SCiIns AB. Foto: Göran Ekeberg/Addlight.
Svenska hussyrsa. Foto Göran Ekeberg/addlight.
Ladda ner pressreleasen som PDF.

  SLU Holding Syrsor 201

 Anna Jansson och Åsa Berggren, grundare av SCiIns AB. Foto: Göran Ekeberg/Addlight.

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35