SLU Holding investerar i Matomatic AB

Med Matomatic AB:s mätinstrument är det möjligt för skolkök, restauranger och andra storkök att agera och planera så att matsvinnet kan minska. SLU Holding AB investerar i Matomatic som nu kompletterar sitt mätinstrument med ett prognosverktyg.

Storkökens matsvinn beräknas vara mellan 10-30 procent. Med Matomatics mätinstrumentet som hjälp går det att ta reda på exakt var svinnet uppkommer vilket är första steget i en förändringsprocess.

- Matomatic AB är ett mycket intressant företag som kan hjälpa kommunala skolkök, andra storkök och restauranger att verkligen minska sitt matsvinn till nytta för både miljön och ekonomi. Baserat på framstående forskning och med engagerade ägare som brinner för sin sak och sitt bolag ska det bli mycket spännande att följa Matomatics resa mot ett lönsamt och stabilt företag, säger Urban Eriksson, vd på SLU Holding AB.

Idag finns det bra appar där restauranger kan sälja portioner som blivit över. Det går dock att kasta mindre mat om man lägger resurser på att lösa problemet. Mätinstrumentet som matomatic utvecklat gör det möjligt att se var problemen sitter, se mönster för olika dagar och årstider och vilka måltider som är mer problematiska. Snabb återkoppling gör det möjligt att agera och planera. Med ett nytt prognosverktyg som kompletterar mätinstrumentet blir det dessutom enklare att köpa in och i större utsträckning endast tillaga så mycket mat som kommer att gå åt.

- Vi tror väldigt mycket både på teamet och Matomatics affärsidé. Att investera i bolaget var ett lätt beslut, säger Urban Eriksson, vd på SLU Holding AB.

 

För mer information
Christer Frånlund, Senior Innovation & Business Advisor, SLU Holding
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
072-248 67 17

Ladda ner PDF

Matomatics hemsida

Dela:

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35