SLU:s Holdingbolag bidrar till att forskning kommer till nytta

SLU:s Holdingbolag bidrar till att forskning kommer till nytta

 Under 40 år har Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklats till ett internationellt framstående universitet. Forskningsresultat har utvecklats till hållbara innovationer som gör praktisk nytta i samhället. I många fall har SLU Holding AB varit en katalysator i detta. Nu vill SLU Holding inspirera och hjälpa ännu fler forskare att få ut mer forskning bland annat genom en förbättrad webbplats.

Ladda ner PDF

Förutom att investera i unga bolag som kommer från SLU, har SLU Holding även i uppdrag att aktivt verka för att fler innovationer skapas ur verksamheterna inom universitetet. Detta innebär bland annat att ge råd och service till SLU:s forskare och studenter inom områden som immaterialrätt, projektledning och affärsutveckling.

– Forskningen på SLU är i absoluta toppskiktet och det är vårt uppdrag att göra den tillgänglig för samhället så att den kan göra skillnad. Det finns mycket intressant forskning och många verksamheter hos oss på SLU som kan generera innovationer. Conniflex, som är ett miljövänligt skydd mot insektsskador på skogsplantor, och Biogaia, som framställer probiotiska produkter med dokumenterade hälsoeffekter, är två exempel på viktiga innovationer som båda har sitt ursprung i SLU:s forskning, berättar Urban Eriksson, vd för SLU Holding.

Ny webbplats förenklar för forskarna
För att tillgängliggöra mer forskningsresultat och idéer från SLU tar bolaget nu nya kliv för att förenkla för forskare och studenter som vill nyttiggöra sin forskning. I dagarna lanseras nya sluholding.se, som visar på bredden på av de tjänster som SLU Holding erbjuder. Här kan man även läsa om aktuella utlysningar och om idéer och bolag som bygger på forskning från SLU samt deras historier.
– Som en del av vårt arbete med att nyttiggöra forskning lanserar vi en ny webbsida som visar forskning som gör gott i samhället och som exempelvis kan inspirera forskare att skapa produkter och tjänster av sina forskningsresultat. På webbsidan finns till exempel tips från andra forskare som lyckats göra detta samt tydligare information om hur vi kan stötta dem, avslutar Urban.

Urban Eriksson, vd för SLU Holding, är disputerad inom skogsgenetik och har en lång erfarenhet av skogsbranschen. Han har goda förhoppningar om att SLU Holding når fram till fler studenter och forskare bland annat genom den nya webbplatsen.

Nya sluholding.se lanseras den 17 maj.

 

För mer information, kontakta:
Urban Eriksson, vd SLU Holding
+46 (0) 70 645 04 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

SLU Holding bidrar till att skapa innovationer av forskning och idéer från SLU för att göra skillnad i samhället. Vi stöttar med affärsrådgivning, marknadsanalyser och i finansiella- och juridiska frågor. Tillsammans med forskare skapar vi hållbar tillväxt för att nå FN:s Agenda 2030: Globala mål för hållbar utveckling. Läs mer på sluholding.se.

Dela:

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35