Press Release - SLU Holding investerar i forskningsbolaget Resorbable Devices AB

SLU Holding investerar i forskningsbolaget Resorbable Devices AB

Resorbable Devices AB står bakom en framgångsrik forskning inom resorberbara polymerer. Företaget har med grundaren Odd Höglund i spetsen utvecklat LigaTie®, ett självlåsande implantat i resorberbart material för säkrare och effektivare kirurgi.

- Affärsidén och produkten LigaTie® samt teamets kompetens och målmedvetenhet gjorde oss övertygade om bolagets framtida potential. Resorbable Devices AB uppvisar alla tecken på ett framgångsrikt företag. Därför valde SLU Holding att investera, säger Urban Eriksson, VD, SLU Holding.

Resorbable Devices AB har nyligen tilldelats ett lokalt näringslivspris för stor tillväxtpotential och har nu ytterligare produkter under utveckling som syftar närmast till urologisk användning.

- Vi är glada och stolta över att SLU Holding valt att göra den här investeringen i Resorbable Devices AB. Företaget tillförs kompetens för affärsutveckling, vilket är värdefullt för att nå ut till marknaden. Investeringen i bolaget innebär även finansiering av nästa steg av resan från forskning till marknad där närmast tillverkningsprocessen ska valideras, säger Odd Höglund, forskare och grundare av Resorbable Devices AB.

Forskningsområdet resorberbara polymerer är ett område där företaget Resorbable Devices AB samarbetar med forskare från Uppsala Universitet och KTH i Stockholm. Företaget samverkar också med medicinteknisk industri i både Uppsala och USA.

 

Ladda ner PDF

Dela:

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35