Kunskapsblogg - GREEN INNOVATIONS TO LIFE

Här i vår kunskapsblogg delar vi med oss av insikter, råd och tips inom aktuella ämnen
och innovation, från både forskare och våra egna experter.

SLU Holding möter Marie Andreasson – ny platschef på SLU i Skara

Genom samarbeten mellan forskning i framkant och det gröna näringslivet satsar Marie Andreasson på att stärka hela Västra Götalandsregionen.

Välkommen till SLU, Marie! Vem är du och vilken är din bakgrund?
”Tack, jag är ifrån Lidköping och kommer senast från jobbet som Landsbygdsdirektör på länsstyrelsen i inom Västra Götalands län, innan det jobbade jag i olika chefsbefattningar på Lantmännen.”

Spännande mix för ditt nya jobb, vad kommer du att göra som platschef på SLU?
”Det handlar primärt om att arbeta med att utveckla verksamheten på SLU Campus och bidra till att skapa samarbeten mellan forskning, grön näring och verksamheter i regionen, som ju är lite av Sveriges skafferi faktiskt. Näringen har jag stor erfarenhet av att arbeta med sedan tidigare och nu ser jag fram emot att arbeta närmare forskningen för att hitta innovativa lösningar.

Vad är innovation för dig?
”Jag ser det som ett ganska brett spektra - det behöver inte bara vara en fysisk produkt, minst lika intressant är tjänster eller sociala innovationer som kommer till användning i samhället. Ibland kan det vara ett nytt användningsområde av något som redan finns. Inte minst här tror jag att forskningen kan bidra med mycket som på sikt underlättar i vardagen.”

Vad gör du när du inte jobbar?
”Sommartid blir det gärna en tur med båten om vädret tillåter. Annars gillar jag att ta långa promenader och äta god, företrädesvis lokalproducerad, mat”.

Jaha, och vad äter du i så fall helst och vilken tror du är din favoriträtt om fem år?
”Min man är en hejare på att laga till gös, så det får jag nog säga står överst på listan. Om fem år gissar jag att det fortfarande är gös men att ingredienserna förändrats mot mer tillagade vegetabiliska tillbehör.”

Lycka till på jobbet från oss på Holding!
”Stort tack, det ska bli väldigt spännande”

Dela:

 

 

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35