Kunskapsblogg - GREEN INNOVATIONS TO LIFE

Här i vår kunskapsblogg delar vi med oss av insikter, råd och tips inom aktuella ämnen
och innovation, från både forskare och våra egna experter.

Axel Ljudén och Albin Nyström. Foto: Venture Cup Nord

Jägmästarstudenter vann pris för sin innovativa affärsidé

Axel Ljudéns och Albin Nyströms affärsidé Plocka tog hem priset Beyond Academic under Venture Cup Nords Regionfinal den 12 maj.

Med en vision att inspirera fler människor att bege sig ut i naturen, vill nu studenterna förbättra upplevelsen i bär- och svampskogarna. Det var under en biltur någonstans utanför Umeå som idén till Plocka växte fram - skulle det inte gå att ta fram enkla kartor på var det kan finnas svamp och bär? Sen dess har Axel och Albin jobbat stenhårt för att tillsammans skapa en lösning – en affärsidé som under Regionfinalen prisades med 50 000 kr för sin unikhet och stora potential att bli en blomstrande verksamhet.

Axel och Albin är båda jägmästarstudenter vid SLU i Umeå. I motiveringen lyfts Plockas genomarbetade affärsidé med flera intäktskällor och starka rötter inom akademin fram. Teamet har god drivkraft och kompetens att ta idén vidare. Idén har en stor potential att bli en blomstrande och bärkraftig verksamhet och det finns en tydlig vision som stödjs av stora samhällstrender som digitalisering, naturupplevelser och närproducerad mat. Idén är unik på sin marknad och kan skapa en ny folkrörelse.

"Plockas affärsidé är att göra det enklare och effektivare för alla människor att plocka svamp och bär. Detta gör vi genom att visa var och när svamp och bär växer. På ett sådant sätt kan vi inspirera människor till att spendera mer tid i skog och natur", menar Axel och Albin.

Axel och Albin blickar nu framåt. Målet är att bli ett starkt, väletablerat varumärke och erbjuda en lösning för många människor i olika geografier. Teamet har fått valideringsmedel från SLU Holding för att kunna utveckla sin affärsidé vidare


Text: Venture Cup Nord

 

Dela:

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35