Kunskapsblogg - GREEN INNOVATIONS TO LIFE

Här i vår kunskapsblogg delar vi med oss av insikter, råd och tips inom aktuella ämnen
och innovation, från både forskare och våra egna experter.

SLU-studenter vann första pris på Innovation Boot Camp

Ett träningsläger för att utveckla nya hållbara lösningar. Det var Innovation Boot Camp ordnade när engagerade studenter tagit sig an morgondagens problem.

Innovation Boot Camp arrangerades i Umeå där studenter inom olika ämnesområden deltog i en tre dagar lång workshop. Tillsammans utvecklade de nya hållbara affärslösningar utifrån problemställningar från offentlig sektor, det lokala näringslivet eller som de kommit på själva. Syftet med Innovation Boot Camp är att få fler unga att satsa på entreprenörskap, ge dem möjlighet att träna på sitt innovationstänk och förmåga att skapa nya lösningar som kan leda till nya framtida företag.

Totalt deltog 11 team med två till fem personer i varje team. Alla idéerna presenterades under ett pitchevent på Umeå Universitet.

En plattform för att digitalisera naturen

Det team som lyckades allra bäst och belönades med en inspirationsresa var Albin Nyström och Axel Ljudén som pluggar till jägarmästare på SLU. Deras idé "Plocka" blev mest uppmärksammad och tog hem första pris.

-Genom Plocka så vill vi skapa en digital plattform för naturen. I fredags när vi startade Innovation Boot Camp så ville vi utveckla en app för att hitta svamp i skogen baserat på GIS data. Men efter helgen har vi insett att det går att utveckla en digitalplattform för att hitta exempelvis älg eller olika sorters bär och flera andra användningsområden inom skogen. Vi hoppas att Plocka kan öka intresset för skog och natur, säger Albin Nyström och Axel Ljudén.

-Vi är jätteglada att vi vann första pris på Innovation Boot Camp och vi hoppas att vi kan göra en inspirationsresa till ett annat europeiskt land för att utforska möjligheterna för vår affärsidé, berättar Albin Nyström och Axel Ljudén.


Text & bild: Nina Rismalm


Innovation Boot Camp arrangerades av: Almi Företagspartner Nord, BIC Factory, Coompanion Nord, eXpression Umeå, Region Västerbotten, SLU Holding, Student Startup Hub, Umeå Biotech Incubator, Umeå universitet Innovationskontor, Uminova Innovation och Venture Cup.

Dela:

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35