Kunskapsblogg - GREEN INNOVATIONS TO LIFE

Här i vår kunskapsblogg delar vi med oss av insikter, råd och tips inom aktuella ämnen
och innovation, från både forskare och våra egna experter.

Från idé till innovation - forskaren Björn Vinnerås tipsar!

Från idé till innovation - forskaren Björn Vinnerås tipsar!

Björn Vinnerås forskningsområde är källsorterande avloppssystem som inte förbrukar vatten. ”Zero water” gällande framtidens hushåll är idag en vision, och gröna innovationer baserade på funktion och ekonomi är vägen

Björns tips för att ta en forskningsidé till en innovation
Om du vill få din forskningsidé att så småningom bli en innovation på en marknad måste du som forskare hålla isär forskningsutvecklingen och produktutvecklingen. Forskningsutvecklingen går först. Forskningsfrågeställningen är det centrala, liksom att hålla uppe forskningsnivån inom forskargruppen. Men man behöver även ha ett långsiktigt mål med sin forskning, och se en potentiell användning, och framför allt ta hjälp av dem som kan den biten. Två viktiga tankar som det är viktigt att hålla i huvudet samtidigt, helt enkelt.
”Det som driver mig är att agera och försöka göra något åt miljöproblemen, att med forskning skapa något som blir användbart och som fungerar ute i samhället.” – Björn Vinnerås.

Vill du ta din forskning till marknad? Hör av dig till oss så hjälper vi dig att ta reda på vad ditt nästa steg är. Kontakta oss här.

Läs mer om Björn Vinnerås forskning och hur vi på SLU Holding har stöttat Björn längs hans forskarresa här.

Dela:

 

 

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35