BioCell Analytica finalist i InnovateNordics - träffar investerare i New York

Bolaget med rötterna i forskningen vid SLU, är en av sju finalister i InnovateNordics, arrangerat av svenskamerikanska handelskammaren i New York.

Programmet InnovateNordics syftar till att lyfta fram nordiska företag som erbjuder innovativa lösningar på vår tids stora miljöproblem. Finalisterna i programmet får presentera sina bolag och lösningar för investerare i både Stockholm och New York.

”Att ha blivit nominerade som finalister i InnovateNordics är ett fint kvitto på att vi bidrar med verktyg och metoder för att lösa vår tids stora miljöproblem. På plats i New York i november ser vi fram emot att träffa både investerare och potentiella kunder på den amerikanska marknaden”, säger Johan Lundqvist, vd och medgrundare till BioCell Analytica.

BioCell Analytica erbjuder en ny typ av innovativa analysmetoder för att tidigt upptäcka hälso- och miljöfarliga kemiska föroreningar i t.ex. dricksvatten. De befintliga analysmetoderna mäter endast en liten del av alla de ämnen som kan förorena vårt dricksvatten, medan BioCell Analyticas metoder mäter den totala skadliga effekten av alla kemiska ämnen i ett prov.

”Sedan starten 2019 har vi nått ut väl på den svenska marknaden och analyserar nu vattenprover åt många av Sveriges största va-bolag. Nu siktar vi på att etablera oss även utanför Sverige och fokuserar då på Nordeuropa och Nordamerika”, säger Agneta Oskarsson, styrelseordförande och medgrundare till BioCell Analytica.

 

Kontakt
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-42 00 560
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 073-621 42 37

Fakta: BioCell Analytica grundades år 2019 av docent Johan Lundqvist och professor Agneta Oskarsson, båda forskare från SLU. Företaget erbjuder innovativa analysmetoder för att upptäcka hälso- och miljöskadliga kemiska föroreningar i t.ex. dricksvatten, avloppsvatten och ytvatten. Metoderna kan exempelvis användas för att säkerställa att vårt dricksvatten inte är förorenat av hälsofarliga kemikalier eller att det renade avloppsvattnet inte innehåller oacceptabla mängder miljöfarliga ämnen. Bolaget deltar i Uppsala Innovation Centers Acceleratorprogram och är även en del av Green Innovation Park-miljön på Campus Ultuna.

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35