Havredahls lanserar ny vegetarisk burgare

Havredals lanserar växtbaserad premiumburgare och formbar färs mot hotell och restaurang

Havredals breddar sortimentet och lanserar växtbaserad färs och burgare, framtagna och producerade i Sverige av växtprotein och grödor från Sverige och norra Europa.

Inledningsvis kommer produkterna att säljas till hotell- och restaurangkunder, men senare under 2022 även direkt till konsument. Phil’s är första gourmetburgar-restaurangen som väljer Havredals. Kedjan kommer att byta ut sin veganska burgare till Havredals på samtliga restauranger från mitten av maj.

SLU Holdings investerade tidigt i Havredals. Bolaget har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde. Nu tar bolaget ett stort steg framåt och går in i en ny kategori. Med lanseringen av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs fortsätter arbetet med att erbjuda goda, hälsosamma alternativ till mejeri och kött.

”Vi vill göra det lättare att ställa om till en mer växtbaserad kost. För att fler ska prova vegetariska alternativ räcker det inte med att det är nyttigt. Det måste vara gott, väldigt gott” säger Per-Johan Thörn, grundare Havredals.

Produktionen görs i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. Ingredienserna kommer idag från både Sverige och andra länder i norra Europa, men planen är att öka andelen råvaror från Sverige och Norden över tid.

”Omställningen av livsmedelskedjan är avgörande för att vi ska kunna nå klimatmålen. Idag saknas produktion av många viktiga grödor i Sverige. Vi vill bidra till utvecklingen av svenskt lantbruk genom att alltid välja svenska ingredienser när det är möjligt, och öka andelen svenska och nordiska råvaror steg för steg.” säger Per-Johan Thörn.

Phil’s är den första hamburgerkedjan som väljer Havredals växtbaserade premiumburgare. Samtidigt gör man om menyn med mer grönt, vegetariskt och växtbaserat.

”Vår nya växtburgare från Havredals är så bra att inte bara veganer och vegetarianer kommer prova. Jag tror att även en inbiten köttätare skulle ge den ett väldigt högt betyg.” säger Lars Åkerlund, delägare och creative director Phil’s .

Havredals premiumburgare kommer att finnas i utvalda livsmedelsbutiker senare under 2022, med en bredare lansering planerad för 2023.

Om Havredals

Havredals tar fram växtbaserade livsmedel med ambitionen att skapa utrymme för svenska och nordiska råvaror. Företaget är baserat i Uppsala och lanserade sin första produkt, Havredryck Original, i början av 2020. Idag finns Havredals produkter i butiker över hela landet och säljs även till HORECA kunder genom grossist. Visionen är att bekämpa klimatförändringar och hälsoproblemen i vårt moderna samhälle.
Havredahls är en aktiv medlem på Green Innovation Park i Uppsala.

För ytterligare information

Josefine Liljevik, Head of Social and Digital Marketing, Havredals
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35