Urban Eriksson, VD.

Urban Eriksson

VD
   +46 (0) 70 645 04 10
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vd:n som bemästrar både skogsgenetik och affärer

Hej Urban, vd för SLU Holding, Kan du berätta kort om din bakgrund?

Jag har forskarbakgrund och en lång bana inom näringslivet. Utbildningsmässigt har jag en jägmästarexamen från SLU, en MBA i internationellt företagande samt har doktorerat i skogsgenetik. Min erfarenhet kommer bl.a. från flera ledarroller i olika företag och organisationer där jag ofta fått ansvar för utvecklingsfrågor. Så utveckling och innovationer är något som jag brinner lite extra för!

Vad är det bästa med att få stödja, och arbeta nära, forskare?

Det bästa är att få vara med och skapa något nytt tillsammans – och särskilt om det man skapar kommer till nytta i samhället. Sedan är det en väldigt inspirerande och kreativ miljö där jag både får och ger energi. Det är alltid spännande med nya möten och dessutom inspirerande att få ta del av forskarnas kreativitet och idéer.

Vad gör SLU Holding unika?

Det som är unikt för SLU Holding är att vi jobbar nära akademin och näringslivet inom den gröna näringen och andra områden där SLU:s kunnande efterfrågas. Vi har vitt skilda kompetenser och erfarenheter i vårt team som kompletterar forskarnas kunskaper. Detta tillsammans med att vi samverkar i ett stort nätverk av olika specialister gör oss väl förberedda för vårt uppdrag.

Hur ser SLU Holdings uppdrag ut?

Vårt uppdrag och långsiktiga mål är att bidra till hållbar tillväxt och en god samhällsutveckling. Universitetens tredje uppgift är att nå ut med kunskap utanför den akademiska världen. SLU Holding arbetar för att anställda vid SLU ska kunna göra det genom att kommersialisera eller på annat sätt nyttiggöra sina spännande idéer och forskningsresultat. Detta innebär bland annat att ge råd och service till SLU:s forskare och studenter inom områden som immaterialrätt, projektstyrning, marknadsverifiering samt företags- och affärsutveckling. Holding kan även bidra med finansiering i tidiga skeden.

Tillsammans med SLU skapar vi hållbar tillväxt för att nå FN:s Agenda 2030: Globala mål för hållbar utveckling.


Läs mer om vad vi på SLU Holding kan göra för dig här.

 

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35