Nicholas Jakobsson, Senior Advisor.

Nicholas Jakobsson

Senior Innovation & Business Advisor
   +46 (0) 73 370 35 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Affärsrådgivare och forskningsfrämjare med näringslivet i sikte

Hej Nicholas, vad arbetar du med på SLU Holding?

Jag arbetar som Innovation & Business Advisor på SLU Holding och ansvarar tillsammans med min kollega Carl för vår verksamhet vid Alnarp och dess närhet.

Kan du berätta kort om din bakgrund?

Jag kommer senast från Industrifonden, ett riskkapitalbolag med ca fyra miljarder i förvaltning, där jag var Investeringsansvarig för Skåne. Innan dess har jag jobbat på en rad olika platser där nyttiggörande och kommersialisering av tidiga forskningsprojekt varit i fokus.

Vad är det bästa med att få stödja, och arbeta nära, forskare?

Det bästa är att få se deras potential omvandlas till nytta utanför akademien. De gör ofta underverk inom akademin men de flesta kan göra ännu större nytta när de stiger utanför och visar samhället vad de kan genom att ta sin forskning till marknaden!

Varifrån får du inspiration till ditt arbete?

Min förhoppning och tro är att alla forskare vill förändra världen och det gör vi inte enbart inom de akademiska väggarna. I universitetets tredje uppdrag ligger ju nyttiggörandet och det blir bara viktigare för varje år och detta är det som jag blir inspirerad av i mitt arbete, att få bidra till att göra skillnad på riktigt i samhället!

Har du frågor om hur du kan ta din forskning till marknaden? Kontakta mig gärna i ett tidigt skede om du har en projektidé som du vill gå vidare med!
Läs mer om vad vi på SLU Holding kan göra för dig här.

 

 

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35