KNOWLEDGE BLOG - GREEN INNOVATIONs TO LIFE

Here in our knowledge blog we share insights, advice and tips on current topics and innovation – from researchers and from our own experts.

Fullt hus när Oatly besökte VentureLab@SLU

Få har nog missat Oatlys kaxiga framfart på livsmedelsmarknaden de senaste åren. Under VentureLab:s första lunchföredrag för hösten fick nyfikna Alnarpsstudenter njuta av underhållande fakta om företagets resa, med allt från innovationsarbeten till framtidsplaner.

VentureLab:s första lunchseminarium för höstterminen blev en riktig dundersuccé! Intresset var så stort att deltagarlistan fick stoppas efter 80 anmälningar, när Oatly besökte SLU Alnarp en sommarvarm dag i september. Att intresset är stort är egentligen inte oväntat, med tanke på företagets kaxiga stil på marknaden och den omåttliga populariteten bland unga.
Till en början var vi ett helt vanligt företag, men 2014 lanserade vi ett mer vågat Oatly, det Oatly som vi känner i dag, berättar Sofia Ehlde, innovationsdirektör på företaget.

Livsstilsföretag
Oatly sticker sannerligen ut hakan på många plan, inte minst i sin marknadsföring. Sofia beskriver Oatly som något av ett livsstilsföretag som många, främst unga flexitarianer, vegetarianer och veganer, identifierar sig med. Företaget arbetar ständigt uppåt, framåt och är lyhörda för omvärldens idéer och önskemål.
Nyligen blev de kontaktade av en havreodlare via Twitter, vilket blev startskottet för ett samarbetsprojekt med att skapa en havredryck på en gammal kultursort. Även under VentureLab:s lunchseminarium haglade frågor och input, bland annat fick Sofia Ehlde såväl kritik som idéer om företagets logistik, som hon tog med sig tillbaka till kontoret.

Framtida samarbete?
Vi är så glada över att Oatly gästar oss på Alnarp – det här får vi göra om! Intresset för Oatlys arbete är stort, och det finns säkert flera möjligheter till framtida samarbeten mellan företaget och SLU, säger Robin Meijer, projektledare på VentureLab@SLU, och fortsätter:
– Framtiden inom vegetabiliska produkter är jättespännande och, precis som Sofia var inne på under föredraget – är dessa en nödvändighet för att minska vårt miljömässiga fotavtryck.

 © SLU Holding AB •     Ulls väg 29c, 756 51 Uppsala •  Phone: 018 - 67 25 35